A váci bérlakásépítésre 20-25 cigány családon kívül nincs is igény – mondta Bóth János, Vác MSZP-s polgármestere, miközben a valóságban 80-100 váci család pályázik rá. A nyilvánosságra került felvételből kiderül az is, hogy a polgármester fontolgatja a szemétszállítási díj bevezetését is. A szocialista politikus az Állami Számvevőszék működése kapcsán a következőt mondta: „…tehát tegnap kiadtam utasításba, a főmérnöknek meg a Kalásznak, lesz…om az ÁSZ-t, ha emiatt elveszítjük ezt a pályázati pénzt, akkor ők is mennek”.

Bóth úgy vélekedik azokról a nyugdíjasokról, akik nem kedvelték Gyurcsányt, de a 13. havi nyugdíjat elfogadták, hogy „a jó édes anyátokat, ha nem akartok vagy nem szeretitek Gyurcsányt, küldjétek vissza a 13. havit”. „A törvénytelenségre azt tudom mondani: a háborúban nem működnek a törvények, a kampány az nem háború, csak háborús jellegű” – hangsúlyozza a választási kampányok természetéről a MSZP váci polgármesterjelöltje. Szerinte azt kell bemérni, hogy a helyi választók mit tolerálnak és mit nem. Bóth szerint ha tolerálják a keményebb kampányt, akkor ő „lesz…ja”, ha valaki azt törvénytelennek nevezi. Mindehhez hozzáteszi, hogy utána, ha nincs kampány, akkor természetesen más a véleménye.

A felvételből az is kiderül, hogy a polgármester a 2010-től kezdődő ciklusban elképzelhetőnek tart bizonyos intézményi összevonásokat. A váci Távhő Kft.-t a szocialista politikus szíve szerint privatizálná. A politikus választási esélyeiről azt mondja, hogy ő csak akkor vállalja, ha reális esélye van a győzelemre, „de hogyha ilyen jellegű szavazások lesznek, akkor b…szák meg, én nem fogom erre rátenni az életemet”.

Az internetre fölkerült videó szerint az egyik váci általános iskolába csak egyetlen igazgatójelölt volt, aki egyben szocialista önkormányzati képviselő is. A felvételből kiderült, hogy a polgármester több pályázót is elhajtott és sikerült elérnie, hogy csak egyetlen jelentkező maradt, az MSZP-s képviselő személyében.

Az üggyel kapcsolatban az MNO megkereste a váci polgármestert is. A városháza titkárságán azt közölték, hogy bárki össze tud vágni egy ilyen mocskolódó anyagot, ezért nem kívánnak vele foglalkozni. A polgármestert egyelőre nem sikerült elérnünk.

(Forrás: mno.hu)

* * *

A szocialisták újabb „igazságbeszéde”

A napokban volt négy éve, hogy megismerhettük az azóta már megbukott miniszterelnök trágár, az országot és a nemzetet megalázó őszödi beszédét. Most egy újabb szocialista politikus vallott színt. A FIDESZ nem kívánja minősíteni Bóth János, Vác szocialista polgármesterének szavait, azt ugyanis majd október 3-án megteszik a választók, akik – hisszük, hogy április után az önkormányzati választáson is – nemet mondanak majd a hazug MSZP-s politikára. Az ugyanis jól látszik, hogy a szocialisták csak titkos beszélgetéseken képesek igazat mondani, a nyilvánosság előtt szinte mindig hazudnak – reagált az ügyre a Fidesz közleményében.