Nem tud jó kérdést feltenni, így a Nemzeti Választási Bizottságot (NVB) kéri fel Fodor Gábor gittegylete, hogy segítsen nekik.

Képernyőfotó: Liberálisok Facebook-oldala, szerk. 

A téma szokás szerint a marihuána ügye, amellyel kapcsolatban jó ideje szeretne népszavazást kezdeményezni a Magyar Liberális Párt. Olyan kérdést viszont még nem sikerült kiszenvedniük magukból, amelyet az NVB elfogadott volna.

Megelégeltük, hogy az NVB sorra elutasítja a kannabisz legalizálásáról szóló népszavazási kezdeményezéseinket. Arra kérjük az NVB-t, hogy segítsen nekünk! Mondják meg ők, hogyan tegyük fel a kérdésünket, hogy az át is menjen a bizottságon! Ne akadályozzák a kannabisz legalizálásáról és dekriminalizalasarol szóló népszavazást tovább!

Sermer Ádám keddi sajtótájékoztatóján szomorúan elmondta, már hat változatát utasította el az NVB a népszavazási kérdésüknek, ám a kudarcok ellenére ők semmiképp nem adják fel. Végső elkeseredésében azt is elmondta, hogy azon túlmenően, hogy felkeresik az NVB tagjait, az állampolgárok ötleteit is várják, sőt lényegében már az is mindegy számukra, hogy az orvosi felhasználás kerülne fókuszba vagy a kannabisz dekriminalizálása.

Újságírói kérdésre válaszolva a liberális politikus kifejtette, úgy tervezik, hogy külön-külön magánemberként felkeresik az NVB tagjait, adjanak nekik tippeket, hogyan tudnának úgy kérdést feltenni, hogy az megfeleljen az elvárásoknak.

Az NVB tagjaitól és a nyilvánosságtól kérünk segítséget a kannabisz-népszavazáshoz

Megelégeltük, hogy az NVB sorra elutasítja a kannabisz legalizálásáról szóló népszavazási kezdeményezéseinket. Arra kérjük az NVB tagjait, hogy segítsenek nekünk! Mondják meg ők, hogyan tegyük fel a kérdésünket, hogy az át is menjen a bizottságon! Ne akadályozzák a kannabisz legalizálásáról és dekriminalizálásáról szóló népszavazást tovább! Ezzel párhuzamosan a nyilvánossághoz is fordulunk: ha van ötleted, küldd el Te is a javaslataidat arról, hogy szerinted hogyan tegyük fel a kérdésünket. Ha Neked is fontos, hogy ne zárjanak akár börtönbe valakit, csak azért, mert rágyújtott egy füves cigire, akkor segíts nekünk! Írj a liberalisok@liberalisok.hu email címre, vagy küldj üzenetet a Liberálisok, a LiFT – Liberális Fiatalok Társasága vagy a Magyarország Legalizál Facebook-oldalak egyikére! Várjuk a Te ötleteidet is!

Gepostet von Liberálisok am Dienstag, 10. Juli 2018