A Panda Security 50 millió forint értékű adománnyal segíti a magyar kórházakat. A Panda és az Egy Optimista Magyarországért Alapítvány keretében működő Optimista Ügynökség kezdeményezésére létrejött projektben az intézmények szoftvereket kapnak.

A biztonságtechnikai szoftverek formájában érkező felajánlás segít biztonságosabbá tenni az intézmények számítógépes hálózatát. A „hagyományos” kórokozók mellett már a digitális kártevők elleni harcban is jobban fel lesznek vértezve azok a kórházak, amelyek élnek a lehetõséggel, és elfogadják a Panda Security által felajánlott csomagot.

– Az Egy Optimista Magyarországért Alapítvány keretében működő Optimista Ügynökség kezdeményezésére döntöttünk úgy, hogy segítünk – nyilatkozta Sándor Zsolt, a Panda magyarországi igazgatója. – IT-biztonságtechnikai szoftvereket ajánlottunk fel az első húsz jelentkező kórháznak. Tisztában vagyunk vele, hogy a legtöbb intézménynek anyagi jellegű gondjai vannak, és ilyenkor a legutolsó, amire költeni tudnak, az ez a fajta védelem. Pedig ez is roppant fontos.

A Magyarországi Református Egyház által működtetett Bethesda kórház – mintegy elismerésként az intézményben alkalmazott innovatív IT-technológiákért – külön „szoftvercsomagban” részesült.

– Az Egy Optimista Magyarországért keretében létrejött Optimista Ügynökség elsődleges célja a cégek, melyek társadalmi célú tevékenységeket támogatnak, nonprofit szervezettel való összehozása, kommunikációs tevékenységük segítése – nyilatkozta Rózsahegyi Márk, az Optimista Ügynökség vezetője, az alapítvány alapítója. – Mivel 1992 óta az egészségügyben dolgozom, látom, milyen nehéz helyzetben vannak a kórházak; ezért reméljük, hogy ezzel a segítséggel könnyíthetünk a helyzetükön.

A pályázat részletei a http://www.pandasoftware.hu/eupalyazat.html vagy a http://www.optimistaklub.hu/hir.php?idx=554 oldalakon olvasható.