A Magyar Posta feláras bélyegek forgalomba hozatalával hosszú évek óta támogat nemes célokat. A „Segítsünk! Magyarország az árvízkárosultakért” feláras bélyeg megvásárlásából befolyt 16 millió forint a Katolikus Karitász közreműködésével Felsőzsolca és Hollóháza rászorultjaihoz jutott el.

A „Segítsünk! Magyarország az árvízkárosultakért” feláras bélyeget 1997-ben bocsátotta forgalomba a Magyar Posta annak érdekében, hogy a jó szándékú emberek felajánlásait ily módon továbbítsa a bajbajutottaknak. Az ország valamennyi postáján megtalálható bélyeg értékesítéséből befolyt 16 millió forint az észak-magyarországi károk helyreállításában segített.

A Katolikus Karitász segélyszervezet jelentős részt vállalt a 2010-es árvízkárok után az újjáépítésben, Borsod megyében öt településen segítették a helyreállítás munkálatait. A Magyar Posta a bélyegértékesítésből összegyűjtött felajánlását a Katolikus Karitász konkrét célokra használta fel: az egyik ilyen nemes cél a megsüllyedt hollóházai óvodaépület rekonstrukciója volt.

A „Segítsünk! Magyarország az árvízkárosultakért” feláras bélyeg forgalomba hozatala óta közel 72 millió forintot utalt át különböző segélyszervezeteknek a Magyar Posta.

Az 1997-ben megjelent „Segítsünk! Magyarország az árvízkárosultakért” feláras bélyeg értékesítéséből befolyó felárbevételt (bélyegenként 100 forintot) a Magyar Posta elkülönített számlán gyűjti. 2010 májusában már közel 14 millió forint felárbevétel állt rendelkezésre, melyből tavaly júniusban 10 millió forinttal a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat által végzett gyors kármentesítést támogatta.

Az emberek segítőkészségének köszönhetően akkor minden eddiginél magasabb, újabb 12,5 millió felárbevétel került az elkülönített számlára. A felárbevétel a bélyegvásárlók segíteni akarását jelképezi, akik a viharkárokat látva a felár megfizetésével kívántak segítséget nyújtani. A Magyar Posta a segítség továbbításához olyan segélyszervezetet talált a Katolikus Karitászban, amely a kárt szenvedettek közül a leginkább rászorulókhoz személyesen juttatta el a támogatást.