Az Önkéntesség Európai Éve 2011 kapcsán számos rendezvény valósult már meg országszerte. A hazai önkéntesség egyik legfontosabb eseménysorozata a már évek óta megrendezésre kerülő Önkéntesek Hete, amelyre az Önkéntesség Európai Éve keretében most anyagi támogatást az elnökségi költségvetés biztosít.

Idén június 4-12-ig rendezik meg országosan az Önkéntesek Hetét. Ennek keretében önkéntes programok anyagi támogatására lehet pályázni. A pályázat kiírását és a kitöltendő dokumentumokat a www.onkentes.hu oldalon, az Önkéntes Központ Alapítvány honlapján lehet elérni, a nyertes pályázatok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg 27.000.000 Ft. A pályázat forrását a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium biztosítja a soros EU elnökség költségvetéséből. A pályázatok benyújtási határideje: 2011. május 9.

Az Önkéntes Központ Alapítvány által lebonyolított pályázat célja, hogy erősítse az önkéntes szervezeteket, felhívja az emberek figyelmét az önkéntesség értékeire és fontosságára, valamint, hogy az Önkéntesség Hetén az önkéntesség társadalmi megbecsültsége emelkedjen.

A pályázat keretében olyan programok kapnak támogatást, melyek valós igények alapján, önkéntesek bevonásával valósulnak meg, s melyekben az önkéntesek által elvégzett feladatok a projekt központi elemét jelentik.

A pályázat az alábbi linken érhető el: http://onkentes.hu/hirek/palyazati-felhivas-az-oenkentesek-hete-kereteben-megvalosulo-oenkentes-programok-tamogatasara