Ki kell mondanunk, hogy a magyar miniszterelnök szenvedélyfüggő – indított erős felütéssel a Párbeszéd nevű alakulat szóvivője hétfő reggeli sajtótájékoztatóján.

Fotó: MTI, archív, szerk. 

[Orbán Viktor] úgy szomjazza már a nagytőke közelségét, mint az alkoholista reggel a kisboltban az olcsó felesre vágyódik

– vagdalkozott némi magyartalansággal a kis politikus tájékoztatója legelején.

Több mint egymillió ember nyomorog az országban, ez friss hír – tudhattuk meg tőle, ahogy azt is, szerinte a miniszterelnök ezzel párhuzamosan 12 millió forintos órával villog. Ezzel szemben az igazság az, hogy a balliberális sajtó nem a miniszterelnök, hanem egyik lánya, Ráhel kapcsán kezdett óraelemezgetésbe lesifotók alapján: vajon mennyibe kerülhet a miniszterelnök lányának karórája. Barabás Richárdnak még ezt sem sikerült megfelelően interpretálnia, sőt lelkesen bejelentette, pártja törvényjavaslatot fogalmaz meg ezzel a kardinális kérdéssel kapcsolatban.

Barabás szerint orosz maffiózók juthattak az országba a letelepedési kötvények segítségével, ezzel szemben lépnének fel ők, a nagy Párbeszéd. Azt is elmondta, a magyar miniszterelnök nem védi a magyar emberek jogát, hanem „aláfekszik a nemzetközi nagytőkének, az orosz nagytőkének, orosz befolyásnak”.A Párbeszéd ezzel szemben az embereket akarja képviselni (kissé kellemetlen, hogy az emberek, míg önálló pártként működött, 0 százalékban támogatták Karácsony Gergely gittegyletét). Barabás Richárd háromelemű javaslatcsomagot jelentett be ma, amely szerinte egyszerre megoldásként szolgál az orosz veszély ellen és kezeli Orbán Viktor (nem létező) karórájának problémáját is: 

  1. Összehívják a nemzetbiztonsági bizottságot. 
  2. Kitiltanának mindenkit az országból, akik letelepedési kötvénnyel jutottak be.
  3. Törvényjavaslatot nyújtanak be arról, hogy a mindenkori magyar miniszterelnök a Parlamentben „a magyar átlagfizetésnek megfelelő, azt meg nem haladó öltözetben jelenhessen meg”.

Kérdésre válaszolva azt is elmondta a szóvivő, Jávor Benedek megszavazza majd a Sargentini-jelentést.

A Fidesz Európai Néppártból való esetleges kizárásáról elmondta,

ez egy egyértelmű helyzetet teremtene arra nézve, hogy Orbán Viktor egyáltalán nem olyan nagyfiú az európai politikában, mint amennyire szeretné ezt beállítani. És a Párbeszéd nagyon valószínűnek tartja, hogy Orbán Viktornak ez az utolsó tánca a politikai táncparketten.

A magyar miniszterelnök szenvedélyfüggő: úgy vágyódik a nagytőkére, mint alkoholista a reggeli felesre. A Párbeszéd megoldási javaslatai a következők…

Gepostet von Barabás Richárd am Montag, 10. September 2018