Fotó: Párbeszéd Magyarországért Facebook-oldala (képernyőfotó)
Hirdetés

Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője sajtótájékoztatót tartott „Tarlós István ne tervezzen hosszú távra – mit csinált 9 évig?” címmel.

Elöljáróban jegyezzük meg, hogy akit érdekel, mi minden történt a magyar fővárosban, az Budapest Főváros Önkormányzatának hivatalos oldalán megtekintheti a terjedelmes listát a 2010 és 2018 között Budapesten megvalósult fővárosi, állami és közös projektekről.

Persze a tények most sem zavarták az ellenzéki oldal képviselőit, így aki meghallgatja Barabás Richárd sajtótájékoztatóját, annak úgy tűnhet, az elmúlt években Tarlós István nem csinált semmit, amit ígér, annak ötletét is csak a fényes tekintetű Karácsony Gergelyről lopta.

„Világosan látszik az, hogy a regnáló főpolgármester gyakorlatilag másról sem tud már beszélni, mint az ellenzék közös jelöltjéről. (…) Folyamatosan arról beszél, hogy mi a helyzet Karácsony Gergellyel. Aztán utána ellopkodja azokat a programokat, amiket egyébként mi már régóta mondunk”

– okoskodott Barabás. Ezen a ponton érdemes megemlékezni Tarlós István hétfői nyílt leveléről, amelyben épp a teljesítményt helyezte a középpontba a főpolgármester-jelölti kampány során, és több tételt is közölt a fent hivatkozott fővárosi projektlistából.

„Nem lehet úgy viselkedni, mint az év végén bukásra álló diák, aki azt gondolja, hogy egy javító röpdolgozattal majd hirtelen a kitűnő tanulók közé emelkedik” – üzente Tarlós Istvánnak a szóvivő.

„Kilenc hosszú éve volt arra, hogy bebizonyítsa, alkalmas-e ennek a városnak a vezetésére” – mondta, hozzátéve, értékelése szerint Tarlós István ezt nem tette meg, mert egyebek mellett nem „zöldítette ki” Budapestet.

„Tarlós István az utolsó pillanatokban próbálja felhúzni a saját teljesítményét. Az utolsó pillanatokban próbál csapkodni, és próbálja magára terelni a figyelmet” – elemezgetett Barabás, aki szerint októbertől már valószínű, hogy nem Tarlós István lesz a főváros vezetője.

Tarlós István ne tervezzen hosszú távra – mit csinált 9 évig? #MindenkiBudapestért – Barabás Richárd

Gepostet von Párbeszéd Magyarországért am Dienstag, 9. Juli 2019