Bencsik János közleménye szerint az elmúlt hónapok történései az eddigieknél is világosabbá tették: a keresztény, konzervatív gondolatnak jelenleg Magyarországon nincs politikai képviselete.

Hirdetés

A mozgalom indulása óta sok jelzést kaptak az ország minden részéről, amelyek azt bizonyítják: sokan várják, hogy valaki „felemelje a polgári Magyarország zászlaját, amelyet a Fidesz rég eldobott, a baloldali ellenzék pedig soha nem is hordozott” – írta.

Közölte, hogy a Polgári Válasz nem szolgálja a hatalom érdekeit ellenzéki logó alatt, és nem csatlakozik a hatpárti baloldali ellenzéki összefogáshoz sem. A párt „azokat képviseli, akiket senki más nem képvisel”: a hagyománytisztelő, teljesítményelvű és nemzetben gondolkodó állampolgárokat – tette hozzá.

Ismertette: a párt célja az egymást gyűlölő, mégis egymást életben tartó politikai „szekértáborok” meghaladása. Emellett értelmes és őszinte közbeszédet, érdemi és kulturált vitát szeretnének folytatni, és ugyanezt várják el a közélet minden szereplőjétől. A Polgári Válasz a törvényes rend pártján áll, de a jogszabályok betartásáért cserébe a „hatalom birtokosaitól” példamutatást vár el. A párt továbbá a mindennapokban kiszámíthatóságot, józan ész szerinti működést, átláthatóságot és ellenőrizhető kormányzást követel – olvasható a közleményben.

Korábban írtuk


Bencsik János szerint napról napra egyre több magyar embernek lesz elege „a két nagy politikai tömb alantas mocskolódásából, amely sokszor csak a háttérben kötött alkuk és összefonódások leplezését szolgálja.” A Polgári Válasz az ő hangjuk kíván lenni – hangsúlyozta.

„Sokan vagyunk, csak meg kell találnunk egymást, hogy közösen cselekedjünk hazánkért” – írta a független országgyűlési képviselő.

ÚJ FEJEZET – Az életem során sokszor kellett már újból az alapoktól kezdenem az építkezést, de ez soha nem riasztott el….

Posted by Sneider Tamás on Wednesday, February 17, 2021