Egy nappal a pécsi tragédia után kiderült, hogy az egyetemen lövöldöző hallgató a sportlövészet úgynevezett szituációs szakágában edzett és versenyzett. Rendszeresen gyakorolt az egyik pécsi lőtéren. A vonatkozó kormányrendelet szerint pisztolyát szigorúan csak a lőtér és a lakása között szállíthatta volna, fegyvertartási engedélye másra nem terjedt ki.

Az egyesület vezetője szerint – akit annyira megviseltek a történtek, hogy csak telefonon volt képes nyilatkozni – a 23 éves hallgató kiegyensúlyozott fiú volt.

– Másfél éve járt klubunkba. Érdeklődő volt, semmilyen agresszivitást vagy fura magatartást nem tanúsított. Volt, hogy gyakrabban jött, volt, hogy ritkábban. Eljárt versenyre, ugyanúgy viselkedett, mint más klubtagjaink – mondta el Gadó György, az Első Pécsi Polgári Lövészegylet vezetője.

A Magyar Sportlövők Szövetségének főtitkára szerint azonban a fiatalember korábban már alkalmatlannak bizonyult a szigorú alkalmassági vizsgán, ezért igazolt az Első Pécsi Polgári Lövészegylethez.

Pécsett egy nappal az egyetemi lövöldözés és a gyertyás megemlékezés után is sok olyan diák volt, aki néhány percre megállt a tragédia helyszínén és némán emlékezett az elhunyt gyógyszerészhallgatóra. Az egyetemisták többsége még nem tudta feldolgozni a történteket.

A három sérült közül a válságos állapotban kórházba került 19 éves hallgatóból öt golyót operáltak ki, a műtét hét órán át tartott. Hasi sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a beavatkozáshoz a város kórházaiból a legjobb orvosokat kellett összehívni.

A másik két sérült, az oktató és a takarítónő állapota is sokat javult, ők már nem igényelnek intenzív ellátást. A bíróság szombaton délelőtt dönt a lövöldöző egyetemista előzetes letartóztatásáról.

(hírTV)