Az immár ötödik tánctalálkozót szervező Pécsi Balett hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a négynapos eseménysorozat csütörtökön a Pécsi Nemzeti Színházban a Magyar Állami Népi Együttes Álomidő című produkciójával kezdődik, pénteken pedig a Szegedi Kortárs Balett Homo Hungaricus című előadására várják a közönséget.

Szombaton lesz a Tánccsillagok a kultúra városában című gálaest, amelyben a Bozsik Yvette Társulat Csoportterápia, a Győri Balett Queen-Balett, a Budapesti Táncszínház I’m sorry, a Magyar Nemzeti Balett Diótörő és A kalóz című előadásának részletei lesznek műsoron. Szintén a gálaesten látható a Duna Művészegyüttes Barocco Rustico, az Art Balett Testek éneke című produkciójának részlete, továbbá a Pécsi Balett Szimbiózis/Utcán, valamint a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola Tangó című előadása.

A tánctalálkozót vasárnap a Honvéd Táncszínház Csipkerózsika című előadása zárja.

A szervezők kitértek arra, hogy a fesztivált szakmai program is kíséri: a rendezvény ideje alatt a baranyai megyeszékhelyen tartja kihelyezett elnökségi ülését a Magyar Táncművészek Szövetsége, szombaton délelőtt pedig fórumot rendeznek a táncművészet aktuális kérdéseiről a teátrum N. Szabó Sándor termében.

(MTI)