Hirdetés

„Magyarország segít! A szomszédunkban háború dúl, ezrek kényszerülnek elhagyni otthonaikat, gyerekek, nők, idősek, családapák, korábbi életüket bőröndbe csomagolják és eljönnek a biztonságot jelentő Magyarországra. Ilyen humanitárius válság esetén a kormány feladata, hogy minden egyes, a háború elől menekülőnek segítséget nyújtson, és ezt meg is tesszük” – közölte Szentkirályi Alexandra bejegyzésében.

A kormányszóvivő a beregsurányi, a lónyai és a barabási segítségpontokhoz látogatott. Szentkirályi Alexandra azt írta,

„példaértékű munkát végeznek a humanitárius szervezetek, a kormányhivatalok, a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai, az önkéntesek és az önkormányzatok. A kormány feladata, hogy koordinálja és támogassa ezeknek a szerveknek a munkáját, hogy mindenkihez eljusson a segítség, legyen ez szállás, orvosi ellátás vagy éppen adminisztratív ügyintézés.”

A kormány eddig összesen 752 erre igényt tartó menekült elszállásolását segítette – tette hozzá.  

„A Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácson keresztül koordináljuk a segélyek, adományok gyűjtését és humanitárius segélyszállítmányok kiszállítását, a hazai segélyszervezetek munkáját. Hat segítségpontot is megnyitottunk Beregsuránynál, Tiszabecsnél, Záhonynál, Barabásnál és Lónyánál, ezeken a karitatív szervezetek munkatársai, önkéntesek és az önkormányzatok munkatársai is részt vesznek” – ismertette bejegyzésében Szentkirályi Alexandra.

A kormányszóvivő arra is felhívta a figyelmet, hogy

továbbra is hívható a Híd Kárpátaljáért összefogás keretében elindított 1357-es szám, amellyel 500 forinttal lehet támogatni az Ukrajnából érkező menekülteket, de támogatás utalható a Nemzeti Összefogás bankszámlaszámára (11711711-22222222) is.

A telefonhívásokból és SMS-ekből mára már 100 millió forint gyűlt össze, a Nemzeti Összefogás számlaszámára érkező összeg pedig kedd reggelre meghaladta a 64 millió forintot – emelte ki.

„Mi, magyarok a legnagyobb baj esetén mindig összefogtunk és megmutattuk, hogy igaz szívű emberek lakják ezt az országot” – fogalmazott bejegyzésében Szentkirályi Alexandra.

Korábban írtuk