⚖️ Pert indítok Pikó András ellen a valótlan állításai miattEllentétben a polgármester úrral, gyerekkorom számos…

Posted by Kocsis Máté on Tuesday, January 5, 2021
Hirdetés

Ellentétben a polgármester úrral, gyerekkorom számos nyarát töltöttem Józsefváros káptalanfüredi gyermektáborában. A lepusztult intézmény újjáépítése számomra nem csak közügy volt mindig, hanem személyes is. Az elmúlt években megépítettük az új házakat, Pikóéknak annyi dolguk lett volna, hogy 2020-ban az 1 milliárdos állami támogatásból befejezik, de hónapokig nem csináltak semmit – írja Kocsis Máté.

Meg kellett volna építeniük a játszóteret, a kertben a tanösvényt, a közösségi épületet, a sportpályákat – sorolja. Már 2019 októberében (!) jogerős építési engedélyük volt rá, 2020 tavaszán elkezdődhetett volna a beruházás. (Ha nem ő a polgármester, már kész is lenne.) – teszi hozzá.

Ehelyett 2020 őszén lebutították a szakmai programot, például már a fűtést sem akarták bekötni a négy évszakos házakba, de a védőnői szobát és a főzőkonyhát is kihúzták a tervekből – ismerteti. Az eredeti tartalom durva megváltoztatását viszont az EMMI már nem tartotta támogathatónak. Azt kell megépíteni ugyanis, amire a pénzt kapták, és nem kell trükközni. Pikóék így bukták el a pénzt – rögzíti a frakcióvezető.

Most azt mondja, hogy mindez „Kocsis Máté bosszúja”, amiért beperelem. Igen, mindennek van határa. A bíróságon elnyert pénzből pedig játékokat, sportszereket fogok vásárolni a józsefvárosi gyermekek részére – ígéri Kocsis Máté.

Korábban írtuk

Szomorú látni, hogy Pikó András képtelen vezetni a kerületet, ehelyett inkább vádaskodik, hivatalából politikai ellenfeleit akarja megsemmisíteni, és rendszeresen hamis vádakat terjeszt – jelenti ki.  Megválasztása óta egyetlen komoly fejlesztési programot sem indított, miközben 13+2,6 milliárd többlettel vette át az önkormányzatot – emlékeztet. Amit pedig megörökölt, azt is elbaltázta – summázza Kocsis Máté.

A tábor viszont akkor is meg fog épülni! A támogatást újra ki fogom lobbizni a kormánynál! Nem Pikónak, hanem a gyermekek miatt. Afelől viszont nem vagyok nyugodt, hogy a polgármester másodjára vajon képes lesz-e befejezni a felújítást. Esetleg a hazudozás helyett dolgoznia kellene inkább – ajánlja Pikó figyelmébe végezetül.