Fotó: demokrata.hu
Pacsirtatelep egyik járata, az 52-es villamos a Török Flóris utcában

A BKK MTI-hez kedden eljuttatott közleménye szerint a szombaton induló 2B villamos közvetlenül elérhetővé teszi a Pesterzsébet, Pacsirtatelep végállomásról indulóknak a Boráros térnél a 4-es és a 6-os villamost, a Fővám térnél a 4-es, a Vigadó térnél az 1-es, a Kossuth Lajos térnél pedig a 2-es metrót. A villamosok a Jászai Mari tér és a Haller utca között a 2-es villamossal azonos vonalon haladnak, onnan a pesti fonódó villamosprojekt keretében korábban átadott vágánykapcsolaton keresztül érik el Ferencváros belsőbb területeit, majd az 51-es, 52-es villamos vonalán jutnak el a XX. kerületi Pacsirtatelepre.

Hirdetés

A 2B villamos szombattól a hét minden napján közlekedik, napközben 15, az esti órákban 20 percenként indulnak a szerelvények. Az újonnan induló villamosjárattal könnyebben és gyorsabban érhető el Pesterzsébetről a pesti belváros, mint a jelenleg közlekedő 51-es villamossal – jegyezték meg.

A közlés szerint a BKK idén tavasszal indított társadalmi egyeztetést a témában, ennek kiértékelése után döntött az új járatról.

Kiemelték, hogy augusztus közepétől a pesti Duna-parton már három járattal, a 2-es, a 2B és a 2M villamossal lehet utazni, ezek együttesen a mostaninál sűrűbben indulnak majd. A 2-es, a 2M és a 24-es villamos útvonala nem változik, de a 2M járat a jelenleginél sűrűbben közlekedik. Az 51-es villamos a jövőben csak csúcsidőben jár, azon kívül az 51A villamossal lehet utazni a Ferenc körút és Könyves Kálmán körút térsége között. A Mester utca Haller utca és Ferenc körúti szakaszán változatlanul az 51-es és az 51A villamosok közlekednek – írták.

Korábban írtuk