Fotó: MTI/Bugány János, archív, szerk.
Budai Lóránt, a Jobbik Jász-Nagykun-Szolnok megye 2-es számú választókörzetében induló országgyûlési képviselőjelöltje a bemutatkozó sajtótájékoztatón Szolnokon 2013. október 25-én
Hirdetés

A hírportál információi szerint Budai Lóránt (Közösen Jászberényért Egyesület), a jászberényi összellenzék polgármestere a testület feloszlatását indítványozza, majd az időközi választás kiírását. Budai Lóránt szerint ugyanis nincs elégséges támogatottsága a várost vezető szivárványkoalíciónak, a testületben pedig mindennapossá vált a „politikai erőfitogtatás” – írták.

(…) Ha ez ilyen formában folytatódik, be kell látni, hogy ez így nem működik. A megoldást abban látom, ha a testület feloszlatja saját magát, melyre az ajánlatot meg fogom tenni. Lehetnek vitáink, de ahhoz, hogy egy város működni tudjon, az alapokban egyet kell értenünk„ – idézte a polgármester szavait a Pesti Srácok.

Budai Lóránt a portál szerint reményét fejezte ki, hogy a voksolás után egy többségi támogatású városvezetéssel dolgoznak majd együtt.

A cikkben hozzátették: az eset különösen érzékenyen érintheti a Jobbikot, amely – főleg Jakab Péter pártelnökké választása óta – folyamatosan veszít népszerűségéből vidéken, ahol több alapszervezetük is feloszlatta magát az elmúlt hónapokban.

Korábban írtuk