Hirdetés

– Hogyan értékelhetjük az ellenzék döntését?

– A kialakult szituációnak három pofonegyszerű tanulsága van. Először is az, hogy a magyar ellenzék döntés- és cselekvőképtelen, és a Soros-hálózat, valamint a SZDSZ megmaradt szellemi holdudvarának markában van. A tegnapi napon egyébként az elmúlt évek „sorosozása” teljes mértékben igazolást nyert.

– Ezt hogy érti?

– Napnál világosabb, hogy a hétpárti konszenzust alapvetően az Amnesty International, a Magyar Helsinki Bizottság, a TASZ, Vásárhelyi Mária, azaz a Soros-hálózat múltbeli és jelenlegi képviselői rombolták le az ellenzék viszonylatában. Ez nagyon rossz hír a baloldali választók és rossz hír a nemzetbiztonság szempontjából is, ugyanis arra mutat, hogy külföldről finanszírozott „civilek” irányíthatják az ellenzék magyarországi mozgását.

– A szavazás elhalasztása a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényről egyben olyan fontos kormányzati intézkedéseket sodor veszélybe, mint a beutazási tilalom vagy a kötelező 14 napos karantén az országba lépést követően. Az ellenzék pálfordulása több mint egyszerű obstrukció?

– Ez a második tanulság, jelesül, hogy az elsőből fakadóan ez az ellenzék képtelen felelős döntéseket hozni, és amikor nemzeti egységre van szükség, a józan önfeladás testtartását felvenni. Ez alatt azt értem, hogy pártpolitikai szempontjaikon túl is vannak olyan obligát kötelezettségeik a választóik irányába, amelyek következtében egy ilyen súlyos helyzetben nem lehetett volna kérdés, hogy megszavazzák-e a soron kívüli tárgyalását a törvénynek vagy sem. A harmadik pedig – Donald Trump egyik Twitter-bejegyzését idézve –, hogy ezért kellenek a határok, amelyek ellenzéki összevisszaság ide, Soros-hálózat aknamunkája oda, mégiscsak különleges helyzetben is egyfajta alapvető védelmet nyújtanak globális járványügyi veszélyhelyzetben, amint erre az amerikai elnök is utalt.

– Ön szerint a fentieknek a jogi mellett politikai következményei is lesznek?

– Valamennyi felmérés szerint a magyar emberek elsöprő többsége támogatja a kormány válságkezelő intézkedéseit. Nehéz lenne ilyen helyzetben azt mondani, hogy az ellenzék felelőtlen magatartása ne ütne vissza. Egy dolog azonban biztos: megvolt a lehetőségük felsorakozni a magyar emberek élete és egészsége szempontjából rendkívül fontos intézkedések mögé, ezt helyrehozhatatlanul elmulasztották.