Az eligazítások során a parancsnokok felhívták a járőrök figyelmét, hogy fokozottan figyeljenek a lépcsőházak környékén gyanúsan viselkedő személyekre, továbbá a térfigyelő szolgálatok munkatársai is kiemelten kezelték és azonnal jelezték a járőröknek, ha ilyet tapasztaltak. A fokozott ellenőrzésnek köszönhetően két társaságot is elfogtak a BRFK munkatársai, akik postaládákat rongáltak meg.

2010. augusztus 19-én, csütörtökön 5 óra környékén a VIII. kerületi Rendőrkapitányság járőre figyelt fel hat fiatalra Budapesten, a Blaha Lujza téren lévő villamosmegállónál, akik gyanúsan viselkedtek, továbbá a térfigyelő szolgálat jelezte, hogy a csoport néhány tagjánál egy-egy vastagabb köteg fehér boríték van, ezért őket igazoltatták. Az igazoltatás során a gyanúsítottaknál sértetlen borítékban lévő választási ajánló szelvényeket találtak, melyek a Budapest V., VII., IX., és XIII. kerületéből származtak. A hat fiatalkorú személyt a rendőrök a VIII. kerületi Rendőrkapitányságra állították elő.

A nyomozás adatai szerint gyanúsítottak pénzért akarták az ajánló szelvényeket értékesíteni, ezért néhány kerületet bejárva választási ajánló szelvényeket gyűjtöttek úgy, hogy a nyitott postaládákból, illetve azokból a postaládákból, amelyekből a bedobó nyíláson keresztül elérték a borítékokat, azokat eltulajdonították. A hat fiatal ügyében a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztálya folytatja.

Ma hajnalban fogtak el a IX. kerületben is öt személyt, akik postaládákat rongáltak meg. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztálya eljárást indított négy férfi és egy nő ellen, mert megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy 2010. augusztus 19-én hajnalban Budapesten, a IX. kerületben, több lépcsőházban postaládákat törtek fel, és azokból a kopogtatócédulákat eltulajdonították.

A gyanúsítottakra a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányság térfigyelő központja figyelt fel, feltűnt nekik, hogy az Üllői úton három férfi több lépcsőházba próbált meg bejutni. A helyszínre érkező járőrök igazoltatták a három személyt, akiknél egy 15 cm hosszúságú orvosi csipeszt, bontatlan borítékban lévő kopogtató cédulákat, továbbá egy olyan listát találtak, amelyen IX. kerületi utca nevek, házszámok és a hozzájuk tartozó kapunyitó kódok szerepeltek. Az elszámoltatásuk során elmondták, hogy nem messze a helyszíntől parkol egy autó, amiben egy nő és egy férfi vár rájuk. Őket a IX. kerületi Rendőrkapitányság járőrei szintén előállították a kapitányságra. Az ügyben a három férfi ellen rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, míg a nő és a férfi ellen a cselekményben történő bűnsegédként való részvétel miatt indult eljárás.