Potápi Árpád János, aki egyben a térség fideszes országgyűlési képviselője és a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje, hozzátette: az országgyűlési választáson azok között kell választani, akik „megtagadták a magyarságot, a nemzetegyesítést és azok között, akik a békés, nemzetegyesítő munkát elvégezték az elmúlt 12 évben”.

Hirdetés

Felidézte, hogy a magyarság története folyamatos szabadságküzdelmek története volt; Bocskai, Bethlen, Rákóczi, a 48-as hősök, az 56-os forradalmárok valamennyien a nemzeti függetlenség megteremtéséért, a hit megtartásáért, és a béke eléréséért harcoltak.

„Nekünk, ma élő magyaroknak sincs más feladatunk, minthogy mindent megtegyünk annak érdekében, hogy hazánk szabadon éljen, és béke legyen az országunkban” – mondta, hozzátéve, hogy a 48-as forradalmárok egyik legfontosabb követelése az volt, legyen béke, szabadság és egyetértés.

„Az elmúlt 12 évben mindent megtettünk azért, hogy hazánk fejlődjön, megtartsa függetlenségét és egyesítse a magyarságot, bárhol is éljenek tagjai a Kárpát-medencében vagy a nagyvilágban” – közölte.

Azt mondta, lehetőséget teremtettek minden magyar embernek arra, hogy megkapja vagy visszakapja a magyar állampolgárságot. 2010 óta csaknem egymillió 200 ezren tettek állampolgársági esküt, közülük 456 ezren regisztráltak az április 3-i országgyűlési választásra – ismertette.

Arról is beszélt: nem lehet megfeledkezni arról, hogy a szomszédságunkban háború folyik. „Elítélünk minden agressziót, és úgy valljuk, hogy a háborús helyzetek megoldása csak a béketárgyalás lehet” – mondta.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a magyar emberek biztonsága a legfontosabb, és „megadunk minden tőlünk telhetőt a menekülteknek”. Arra kérte a jelenlévőket, hogy adományokkal támogassák a Híd Kárpátaljáért segélyprogramot.

A Vörösmarty Mihály Művelődési Központban rendezett ünnepségen Filóné Ferencz Ibolya (Fidesz-KDNP), Bonyhád polgármestere munkássága elismeréséül Perczel-díjat adott át Németh Lídia volt Tolna megyei tiszti főorvosnak. A Völgységi Tehetséggondozó Egyesület Völgység Talentuma díját öt diák vette át Takács Lászlónétól, az egyesület alelnökétől.

Korábban írtuk