Soltész Miklós az MTI-nek nyilatkozva kijelentette, a Szentszék is „felemelőként” értékelte az egyházfő budapesti és szlovákiai látogatását, amely „nagyszerű együttműködésben” zajlott.

Hirdetés

„Sokan gondolták, hogy Ferenc pápa eljön Magyarországra, és a szőnyeg szélére állítja a kormányt és az egyházat is. Ez részben megtörtént, de a repülőtéren, amikor fogadtuk és elbúcsúztattuk” – mondta az államtitkár. Kiemelte, hogy nem csak Ferenc pápa látogatása, hanem az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) egy hetes programsorozata is „különös örömként” szolgált a Szentszék számára is.

Megjegyezte Ferenc pápának a látogatása során a családra, nemzetre, a kereszténység értékeinek megvédésére vonatkozó üzenete „ebben az Európában óriási feladatot rót ránk is, de állunk elébe, és szolgálni fogjuk ezt a ránk bízott feladatot ”.

Soltész Miklós vasárnap részt vesz az Erdő Péter celebrálta magyar nyelvű szentmisén a Szent Istvánról elnevezett Santo Stefano Rotondo bazilikában, amely Mindszenty József bíboros címtemploma volt, és a magyarok római templomaként ismert.

Korábban írtuk