– Jól ismerem Kácer urat, hiszen budapesti nagykövet volt, többször találkoztam vele. Azt kell mondanom, rendkívüli mértékben aggódom az ő mentális egészségéért. És tanácsolom, hogy nagyon sürgősen keressen fel egy pszichiátert

Hirdetés

– idézte az Új Szó magyar nyelvű szlovákiai lap Németh Zsoltot, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnökét.

A magyar politikus újságírói kérdésre fejtette ki aggodalmait Rastislav Kácer szlovák külügyminiszter kapcsán, aki az elmúlt hetekben magyar területi követelésekről beszélt Szlovákia vonatkozásában, mondván, ha „Oroszország sikeresen elfoglalta volna Ukrajnát, akkor Magyarország is területi igényéket jelentett volna be Szlovákiával szemben”.

– A magyar kormány egyértelműen elutasította a tárcavezető kijelentéseit, és bekérette a budapesti szlovák nagykövetet

– tete hozzá.

Az Új Szó kérdésére Németh Zsolt úgy válaszolt, hogy „lázálom” minden ilyen kijelentés, ugyanis Magyarország és Szlovákia viszonyát nemzetközi szerződések egyértelműen meghatározzák. Hozzátette: a magyarok és szlovákok egymás számára nem veszélyt, hanem szövetségest jelentenek.

Németh Zsolt a visegrádi országok parlamentjei külügyi bizottságainak találkozója miatt utazott Pozsonyba. A tárgyalásokról beszámolva elmondta: az elmúlt egy év során a háború némileg „megrángatta” a visegrádi együttműködést, ám örvendetesnek tartja, hogy a jelek szerint ezek a „hullámok” eltűnőben vannak. Kiemelte: a V4-es együttműködésnek nagyon sokszor keltették már „halálhírét”, de mindig feltámadt, jelenleg pedig „a visegrádi együttműködés köszöni szépen, jól van” – ismerteti a Magyar Nemzet.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják.

Korábban írtuk