Bocsánatkérésre szólította fel a kormányfőt és az államfőt, és „tárgyalóképes” kormányzati delegáció felállítását követelte a keddi oktatási demonstráción Pukli István iskolaigazgató, aki ezek elmaradása esetére egyórás pedagógussztrájkot helyezett kilátásba a Kossuth téren elmondott beszédében.

A Teleki Blanka Gimnázium igazgatója szerint az oktatás átalakításáról „valóban tárgyalni képes” kormányzati delegáció felállítására van szükség, valamint arra, hogy a kormányfő és az államfő kérjen bocsánatot „az elmúlt hat évben megalázott emberektől”. Ha ez nem történik meg március 23-án éjfélig, akkor március 30-ára egyórás sztrájkot hirdetnek – mondta a teret megtöltő tüntetők előtt. Hozzátette: erre az egy órára „leáll az élet”, és kimennek majd az iskola épülete elé.
    
Pilz Olivér, a miskolci Herman Ottó Gimnázium tanára „nemzeti konzultáció keretében” ismertette 12 pontos követelésüket, köztük az oktatás európai szintű finanszírozását, a diákok és tanárok terheinek csökkentését, az érettségi tervezett változtatásainak elhalasztását.

(MTI)