Hirdetés

Puzsér Róbert szerint a mostani baloldali ellenzék sem jobb Orbánéknál, ő pedig igyekszik a centrumot megszólítani, hiszen valós programja van, amelynek végrehajtásához van türelme – hiszen ha most nem nyer, akkor majd öt vagy tíz év múlva sikerülni fog – jelentette ki. Felhívta a figyelmet arra is, hogy Gyurcsány Ferenc embereivel nem hajlandó szövetséget kötni, Karácsony Gergelyről pedig teljesen lesújtó véleménnyel volt.

„Karácsony Gergelynek azt sem lehet elhinni, amit tüsszent. (…) Karácsony Gergelynek semmit nem lehet elhinni, mert teljesen szavahihetetlen”

– mondta a Sétáló Budapest programmal induló jelölt a Pesti Srácoknak, és azt is megjegyezte, hogy Karácsony lopta tőle a „zöld gondolatot”, és nem ő tőle.

„Már nem hallom sehonnan azt, hogy Puzsérnak nincsen városvezetési tapasztalata, tehát alkalmatlan. Hiszen Kálmán Olgának sincs.”

– világított rá az ellenzéki érvek rövid szavatossági idejére.

Most, hogy nem vesz részt az előválasztáson, Fidesz-ügynöknek, illiberálisnak, antidemokratikusnak állítják be az előválasztás szervezői – tette hozzá. Karácsony Gergely mellett egy másik indulónak, a függetlenobjektív ex-műsorvezetőnek, Kálmán Olgának és az őt támogató Demokratikus Koalíciónak is odaszólt:

„Ha Gy. Németh Erzsébet szerint a Fidesz embere vagyok, akkor miért vesznek át tőlem mindent? De mindent, lépten nyomon. Miért hallom kibukni Kálmán Olga szájából az én mondásaimat? (…) Miért lopnak ilyen mennyiségű tartalmat, meg ilyen mennyiségű identitást egy Fidesz-ügynöktől?”

Arra a kérdésre, hogy biztosan elindul-e októberben, Puzsér Róbert azt mondta, hogy nem fog olyan jelölt mögé beállni, aki Orbán vagy Gyurcsány embere, de Kerpel-Fronius Gábort „civil” mivolta miatt tárgyalóképesnek tartja, annak ellenére is, hogy a Momentum jelöltje több magyargyalázó kijelentést is tett.