A Népszabadság csütörtöki cikke szerint az öt éve húzódó fürdőberuházás körül évek óta politikai állóháborút vív egymással Budapest vezetése és a közgyűlés Fidesz-frakciója. Utóbbiak szerint a városvezetés indokolatlanul vont be projektcéget.

A 2003-ban hárommillió forintos alaptőkével létrehozott projektcég, a Rác Nosztalgia Kft. negyedrészben a főváros tulajdonában lévő Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt.-é, 75 százalékban pedig jogi és magánszemélyeké.

György István, a Fidesz frakcióvezető-helyettese nemrég azt mondta: pártja lopást és jelentős vagyonvesztést sejt a felújítás hátterében. Somlyódy Csaba, a közgyűlés gazdasági bizottságának szocialista elnöke ezt alaptalannak minősítette. A fővárosnak azért volt szüksége a projektcégre, mert nem volt pénze a beruházásra, hitelt pedig nem tudott volna felvenni.

Az ellenzék ezt vitatja. Emlékeztetnek rá, hogy a projekt 75 százalékára a fővárosnak nincs már ráhatása. Ugyanakkor az ellenzéki képviselők szerint a fürdőtársaság indokolatlanul mondott le ellentételezés nélkül például a vízhasználati jogról, amely így ingyen került a projektcéghez. A Fidesz a legfőbb ügyész elé tárta aggályait, írja a Népszabadság.

(Index)