Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Hirdetés

A közleményt az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük:

„Visszautasítjuk a Józsefváros polgármesteréről megjelent hangulatkeltő álhíreket és hamis sugalmazásokat!

Az egyik józsefvárosi ellenzéki polgármesterjelölt az elmúlt napokban adatkezelési botrányba keveredett, melynek kapcsán – a baloldali belharcokon túl – vitája támadt a hatóságokkal.

Az érintett a kampány kezdete óta már rengeteg valótlanságot állított Józsefváros polgármesteréről, a kerületi ügyeiről, de ezúttal még messzebbre ment: hamis módon, minden erejével igyekszik belekeverni saját csapatának büntetőügyébe Sára Botondot.

Ismételten felszólítjuk Pikót, hagyjon fel a valótlanságok terjesztésével, a polgármester folyamatos rágalmazása helyett inkább adjon magyarázatot a kerületieknek az elmúlt napokban kirobbant adatkezelési botrányra! Magyarországon a törvényeket mindenkinek be kell tartani, ezért ne próbáljon magából mártírt csinálni, inkább vállalja a politikai felelősséget a kialakult helyzetért!

Akármennyire igyekeznek egyes médiafelületek terjeszteni a valótlanságokat, Sára Botond ahogy eddig sem, ezután sem kíván az ellenzék belharcaival, az ellenzék körüli botrányokkal foglalkozni, mert fontosabbnak tartja, hogy Józsefváros további fejlődéséért, biztonságáért és rendjéért dolgozzon.

A jövőbeni valótlan híresztelésekért haladéktalanul jogi lépéseket teszünk.”