Ez a #nyolcker (Rázzad, bébi) címmel elkészült Pityinger László kampánydala és a hozzá tartozó videóklip.

A Dopeman művésznevű előadó a VIII. kerület 6-os számú választókörzetében tartandó időközi választáson indul a Szolidaritás Mozgalom jelöltjeként. A választást most vasárnap, április 23-án tartják.

Pityinger László a támogatói között tudhatja az MSZP helyi szervezetét is, sőt maga Kunhalmi Ágnes is részt vett a kampányában, erről a szocialista országgyűlési képviselő büszkén számolt be Facebook-oldalán is.

Kampány a VIII. kerületben László Pityinger Úrnak. Áprlis 23-án lesz az időközi önkormányzati választás a kerületben. Szeretettel fogadnak minket. 🙂

Gepostet von Kunhalmi Ágnes am Samstag, 25. März 2017

A DK festegetős kampányvideója után tehát itt az újabb gyöngyszem – szintén a baloldalról.  

„Tudom, most azt mondod, ez egy Tupac-lopás” – ezzel a kritikai felütéssel indul a furcsa kampánydal, ám a videó leírásában Dopeman mind a zenét, mind a szöveget saját szerzeményeként mutatja be. Ennek ellenére a zene kapcsán valóban felmerülhet a plágium kérdése, de Pityinger László magabiztos, hiszen így folytatja: „rajtam, tesó, nincsen fogás”. (Az eredeti, Tupac-féle változat ide kattintva hallgatható meg.) 

„Ezeken az utcákon nőttem fel, mindenre megtanított a betondzsungel” – rappeli Dopeman, miközben a háta mögött panelházat, falfirkákat vagy épp néhány szál barkát látunk. A nyolcadik kerületi helyszíneken és fenékrázós lányokon kívül utcai bokszedzések járulnak még hozzá a klip gazdag képi világához.

„Itt se szeri, se száma a sok vagánynak, én emlékszem még a Tarzanra, aki Jane helyett az Andreát futtatta” – dalában például ezt a szép történetet örökíti meg Pityinger László, aki, ne feledjük, VIII. kerületi képviselőjelölt.

 „Ez a nyolcker, a Józsefváros, itt mindenki tiszta rafkós” – szól a kimunkált refrén, ami egyúttal megkapó összegzést ad a politikusjelölt kerületről alkotott képéről. Vasárnap kiderül, hány embert sikerült megszólítania magvas gondolataival Pityinger Lászlónak. 

demokrata.hu