Az MVM támogatásából politikai plakátolásra egy fillért sem használtunk fel – emelte ki a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

A CÖF-CÖKA vezetősége a jobbikos Szávay István vasárnapi sajtótájékoztatóra reagált. Az ellenzéki képviselő „kamuindokoknak” nevezte a 2016 végi kifizetésre korábban adott magyarázatokat, hozzátéve, biztosak abban, hogy a tavaly téli „bohócos”, a Jobbikot és Vona Gábor pártelnököt lejáratni hivatott plakátkampány finanszírozására kapta a szervezet ezt az összeget.

A CÖKA a közleményében azt írta: Vona Gábor és a párt vezetése támadások nélkül is önpusztító politikát folytat. „A párt dolga, hogy plakát üzelmeikért a törvény előtt miként állnak helyt” – jegyezték meg.

Kiemelték, hogy az MVM, a CÖF-CÖKA révén, „a magyar civilek világát segíti a közjó érvényesítéséhez és a közösségek összefogásához, valamint a közhasznúság elvének erősítésére szolgál”. A CÖF-CÖKA önkéntes szolgáltatásainak bemutatásával, hosszú távú elkötelezettséggel biztosítja a célok megvalósítását – fogalmazott közleményében a civil összefogás.

MTI