Van-e bárki, aki szerint a tomboló járvány idején kórházat kell bezárni, hogy a helyén irodaház legyen? Bármennyire is…

Posted by Karácsony Gergely on Friday, March 26, 2021
Hirdetés

Karácsony Gergely azt írta a Facebookon, hogy az MNV egyoldalúan felmondta a bérleti szerződést a fővárosi önkormányzattal arra a Szabolcs utcai ingatlanra, amelyben a hajléktalan embereket ellátó kórházat működteti a főváros. A szerződést azért mondták fel, hogy a kórház helyére „központi költségvetési szervet” költöztessenek – tette hozzá.

 Erre az MNV úgy reagált, a hat hónapos felmondási idő (2020. augusztus 30-tól 2021. február 27-ig) lejártát megelőzően, a főváros tétlensége miatt kialakult helyzet ideiglenes rendezése érdekében – különös tekintettel a járványidőszakra – februárban egy új, rövid távú, határozott idejű bérleti szerződést ajánlottak fel.

Ennek értelmében az ingatlanban való tartózkodás április 30-ig biztosított. Ezt a szerződési ajánlatot az MNV Zrt. aláírta és megküldte, a fővárostól viszont a mai napig válasz nem érkezett – írták.

„Budapest Főváros Önkormányzatának tehát az értesítéstől számítva mintegy 9 hónap állt rendelkezésére, hogy az ingatlanban folytatott egészségügyi szolgáltatás ellátását más módon szervezze meg” – tették hozzá.

Korábban írtuk