Ha ma valahol rejtélyes kis lila csomagba botlottak, akkor jó eséllyel Fekete-Győr András legénységének ajándékával találkoztak. 

Fotó: MTI, archív, szerk.

Fotó: MTI, archív, szerk. 

Fegyőr alakulata legújabb akciója keretein belül momentumlila csomagolópapírba csomagolva több száz könyvet helyezett el országszerte – adták hírül a párt Facebook-oldalán.

Több száz könyvet „hagytak el” aktivistáink tegnap este és ma délelőtt az ország városaiban az olvasás világnapja alkalmából. Az akcióval az olvasás népszerűsítése mellett az is célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a kritikus gondolkodás fontosságára.

– írták a közösségi oldalon, a bejegyzést gazdag képgalériával is ellátva. Fegyőréknél nagyon megakadt a „gondolkodás”-lemez, előbb bejelentették, megalakítják Dumbledore seregét, majd büszkén meghirdették a Jövőképzőket, ahol a kis momentumosok majd gondolkodni tanítják egymást.

A könyvek kiválasztásakor az elsődleges szempont az volt, hogy elgondolkodtassanak, kritikus gondolkodásra neveljenek, és hogy rámutassanak, mennyire törékeny az a szabadság, amit most sokan magától értetődőnek tartanak.

Vajon milyen könyveket csomagolhatott be a Momentum szorgoskezű csipetcsapata? A demokrata.hu összeszedett párat, ami nem maradhat ki egy igazi balliberális könyvtárából:

  • Saul Alinsky: Szabályok radikálisoknak. (Aktivista-kézikönyv. Soros stratégiájának gyökerei. Alinskyről ITT, ITT és ITT olvashat.) 
  • Babarczy Eszter – Bródy János – Bruck Gábor – Darvasi László – Ferge Zsuzsa – Grecsó Krisztián – György Péter – Heller Ágnes – Ludassy Mária – Majtényi László – Pléh Csaba – Radnóti Sándor – Schilling Árpád – Spiró György – Szilágyi Ákos – Tamás Gáspár Miklós: Miért hagytuk, hogy így legyen? (Ellenzéki sivalkodás 2012-ből, kötelező balliberális irodalom.)
  • Bolgár György: Orbán-mesék; Vágy. (Drágabolgárúrnak bérelt helye van a balliberális polcokon, semmi kétség. Még az Orbán-fóbiát is kiszolgálja új műve, az Orbán-mesék, ugyanakkor Drágabolgárúrnak a pornó világában is sikerült marandandót alkotnia Vágy című könyvével még 2003-ban. Valóságos kuriózum, ritka az olyan pornográf irodalom, amitől még a pornószínészek is elhatárolódtak.)
  • CEU-s diplomamunkák – válogatás. (Válogatás a CEU-n végzettek értékes tudományos hozzájárulásaiból: „Játék az identitással: tanulmány a budapesti szado-mazo közösségről”, „Létrejönni és létezni: fiatal feminista férfiak tapasztalatai Izlandon” stb.)
  • Csáki Judit: Alföldi Róbert – Magánügy. (A mai Magyarország égető társadalmi problémái Alföldi Róbert szemével. Szinte kínos, ha egy ballib nem olvasta még rongyosra e remekművet.)
  • Friedrich Engels – Karl Marx: Marx-Engels aforizmák. (Ahogy Fegyőrék fogalmaztak a homoszexuális felvonulással kapcsolatban: alap.)
  • Heller Ágnes: Filozófiám története. (A marxista filozófia nagyasszonyának valamely alkotása nem hiányozhat egy magára valamit is adó balliberális könyvespolcáról, pláne, hogy Heller Ágnes tüntetésszervező tevékenysége csak egy újabb közös pont a Momentum és a filozófusasszony között.) 
  • Havas Henrik: Vona Gábor – Újratervezés. (Ha már a Jobbik többször gesztust gyakorolt a Momentum irányába, ez szép viszonzás lenne Fegyőrék részéről. A nagy műről ITT írtunk.) 
  • Kálmán Olga: Álomország (Kálmán Olga elmélkedése a migránsválságról 2015-ből. Kálmán Olga, migránssimogatás, kell még valamit mondani?)
  • Kende Péter: A Viktor; Az Igazi Orbán – Viktor 2. (Igazi klasszikus, egyetlen Orbán-fóbiás polcáról sem hiányozhat.)
  • Juszra Márdini: Pillangó – Menekültből ​olimpikon – A remény, kitartás és diadal felkavaró története. (Egy ​fiatal szír úszóversenyző felejthetetlen története arról, hogy hogyan mentette meg menekülttársait a vízbe fúlástól, és jutott ki Magyarországon keresztül a riói olimpiára. Azóta mondjuk letartóztatták testvérét a görög hatóságok – a vád az illegális migráció és egy embercsempész-hálózat támogatása, de ez aligha zavarja (össze) a libsiket.)
  • Joakim Medin: Orbánisztán – Félelem és undor az illiberális Magyarországon. (Egy svéd szabadúszó újságíró pártatlan, elfogulatlan műve. Fájdalom, egyelőre csak svéd nyelven olvasható.)
  • Susanne Pelger: Hästen & Husse. (A svéd gyerekkönyv hőse egy férfi és egy ló. A férfi munka után női ruhát szeret hordani és rúzsozza a száját, a ló pedig “transzfajú” és azt hiszi magáról, hogy kutya. ITT írtunk róla bővebben.) 
  • Tamás Gáspár Miklós: Törzsi fogalmak I-II. (A könyv forrása a demokratikus ellenzék, a hetvenes-nyolcvanas évek földalatti irodalma, ma is aktuális, nyilván.)

Több száz könyvet "hagytak el" aktivistáink tegnap este és ma délelőtt az ország városaiban az olvasás világnapja…

Gepostet von Momentum Mozgalom am Samstag, 8. September 2018