Azt írták, hogy a hétfőn indult országos mozgásösztönző versenybe eddig 1600 iskola 8600 osztálya jelentkezett, valamint több mint 60 ezren töltötték le a programban való részvételhez szükséges applikációt, a felhasználók fele 18 év alatti.

Hirdetés

„Eddig egy Puskás Ferenc stadionnyi ember kapcsolódott be a mozgásra ösztönző játékba” – fogalmaztak, hozzátéve, hogy a kihívás végén száz iskola 1-1 millió forintot nyer sporteszközök vásárlására.

A közlemény szerint „a Magyar Szervátültetettek Szövetsége által az Aktív Magyarországért felelős államtitkárság támogatásával elindított egészségprogram célja, hogy rendszeres mozgásra ösztönözze a résztvevőket, és képet adjon arról, mennyit mozgunk valójában”.

Kitértek arra, hogy az applikáció mellett a versenyben részt vevő iskolák között akadnak kiemelkedők, mint az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, amelynek több mint 800 regisztrált tanulója már a verseny első napján virtuálisan körbejárta a teljes, 2583 kilométeres Kékkört. Ezt a rendkívüli teljesítményt azóta már két további iskola, a Békéscsabai Zwack József Technikum és Szakképző Iskola, valamint a budapesti Gloriett Sportiskolai Általános Iskola is megismételte, a statisztikákból pedig az látható, hogy ma akár további 20 iskola is a teljes Kékkör végére érhet – olvasható a közleményben.

„A MillóLépés app ingyenesen letölthető az App Store-ban és a Google Playben is” – közölte a Miniszterelnökség.

Korábban írtuk