Fotó: MTI, szerk.
Hirdetés

Ami hivatalosan nem is világkiállítás, hanem egy egyszerű „vadászdzsembori” – fogalmazott, hozzátéve: eközben Budapest kulcsait 150 milliárdos adóssággal adta át a fideszes főpolgármester a győztes ellenzéki jelöltnek, Karácsony Gergelynek. Azt mondta: a Fidesz-kormány az állatok tömeggyilkosait tízmilliárdokkal támogatja, miközben az állatvédelemre egy fillért sem áldoz. A hasznos budapesti fejlesztésekre nem adnak pénzt, ehelyett a budapestiek akarata ellenére elhatározott beruházásokat erőlteti – jegyezte meg.

A kiállításra tervezett pénzből meg lehetne háromszorozni a szociális bérlakás-állományt a fővárosban, félmillió fát lehetne ültetni, két évig ingyen lehetne étkeztetni minden budapesti gyereket vagy három Városliget méretű nagyparkot lehetne létrehozni.

Azt kérdezte: mi lesz a rendezvényre szánt tízmilliárdok forrása?

Schanda Tamás, az ITM parlamenti államtitkára azt mondta: a politikus által képviselt abnormális politikai stílussal nem kívánnak foglalkozni. Kijelentette: Magyarország legerősebb pártszövetsége a Fidesz-KDNP, és ezen az sem tud változtatni, hogy Tordai Bence és barátai arrogáns stílusban, a társadalmi és erkölcsi normákat folyamatosan átlépve folytatják politizálásukat.

Az interpelláció kapcsán rögzítette: a képviselő vagy meg van vezetve vagy ő kíván másokat megvezetni. Bíznak benne, személyes tanácsaival nem segíti Karácsony Gergelyt, mert akkor igen csak nagy bajban van a főváros.

Ismertette: az 50 milliárd forintot a Hungexpo felújítására irányozták elő, és először az eucharisztikus világkongresszusnak ad majd otthont. A későbbi vadászati kiállításon túl több száz rendezvénynek szolgál majd helyszínül a jövőben, ahogy eddig is. A Hungexpo fejlesztése indokolt – rögzítette.

A képviselő a választ nem fogadta el, 119 igen, 35 nem és 4 tart.