Gődény György
Hirdetés

Gál Kristóf a sajtótájékoztatón annyit közölt, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) kiberbűnözés elleni főosztálya rémhírterjesztés miatt indított nyomozásokat vírusszkeptikus személyekkel szemben. A Pesti Srácok információi szerint Gődény Györggyel szembeni nyomozásban a rendőrök megállapították, hogy a gyanúsított nagy nyilvánosság előtt olyan cikket publikált, amelyben a maszkviseléssel szemben, valamint a koronavírus-járvány veszélyességével szemben fogalmazott meg állításokat.

A széles körben tett kijelentések a rendőrség álláspontja szerint alkalmasak voltak arra, hogy a járványügyi védekezést akadályozzák vagy akár meg is hiúsítsák

– közölte Gál Kristóf.

A rendőrség a napokban fejezte be a nyomozást és az ügy iratait vádemelési javaslattal adta tovább az ügyészségnek. A többi, rémhírterjesztés ügyében indított nyomozás továbbra is folyamatban van. Gődény Györgyék a télen többször is illegális demonstrációt szerveztek a Hősök terére: a felszólalók többek között olyan kijelentéseket tettek, hogy egy gigantikus emberkísérlet zajlik és bagatellizálták a koronavírus veszélyét; a tüntetésen részt vevők többségén maszk sem volt – teszi hozzá a Pesti Srácok.

A teljes cikk elolvasható a Pesti Srácok oldalán, IDE KATTINTVA.

Korábban írtuk