Gődény György
Hirdetés

A vádirat szerint, a férfi „A választás szabadsága” címmel saját internetes oldalán egy írást jelentetett meg, amelyben értelmetlen intézkedésnek nevezte a nyugdíjasok számára biztosított vásárlási idősávot, a kormányzat intézkedéseit víruspropagandának titulálta, illetve az egész védekezést mesterségesen szított hisztériának nevezte – tartalmazza a közlemény.

A kötelezően viselni rendelt szájmaszkokról azt állította, hogy azok az egészségre ártalmasak, védelmi eszköz szerepüket nem töltik be – idézik fel.

Emlékeztetnek arra: a kormány 2020 november 4-én vezette be a koronavírus világjárvány miatti veszélyhelyzetet Magyarországon.

Ebben a helyzetben a vádlott szándékosan valótlan és megalapozatlan állításai alkalmasak voltak arra, hogy a lakosságot megtévesszék, a védekezés irányítóival szemben bizalmatlanságot keltsenek. A hatóságok tevékenységét a „vírusbizniszben való részvételnek” minősítette.

Korábban írtuk

Sőt – folytatják -, a vádlott a célját el is érte, mert az oldalon sokan hozzászóltak írásához, illetve a közösségi médiás oldalára is több száz komment érkezett, továbbá több százan meg is osztották az írást.

A különleges jogrend idején elkövetett rémhírterjesztés bűntette 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztéssel bűntethető. Az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre a vádlottat – írják.

Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik – olvasható a közleményben.