Szatmáry Kristóf, a BVSC elnöke szerint az adósságrendezés után évi ötven-száz millió forintos állami segítséggel megoldható a klub működtetése.

A Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára Papcsák Ferenccel tartott közös sajtótájékoztatót, ahol elmondta, az adósságállományból 200 millió forintos tétel a közüzemi számla, amit főleg az uszoda fenntartása tesz ki. A Szőnyi úti sporttelepen jelenleg zajlik egy nyolcszáz millió forintos beruházás első üteme. Az uszodában már kicserélték a nyílászárókat, hamarosan kicserélik az öltözők burkolatát is, a zuhanyzókat felújítják, és új szekrényeket szerelnek fel. A nyolcszáz millió forintból hatszáz millió forintot a társasági adókedvezményekből befolyt támogatások fedeznek, 255 millió forint pedig az önkormányzati önrész összege. A tervek szerint a két kültéri, jelenleg használhatatlan úszómedencét és tanmedencét jövő tavasszal bélelik ki, majd befedik és összekötik a beltéri uszodával, ami azt jelenti, hogy Zuglónak újra lesz tanuszodája. Ezzel jövő őszre 1100 négyzetméterrel nő az uszoda területe, és ötszáz négyzetméterrel a vízfelület.

Szatmáry Kristóf hozzátette, a Magyar Labdarúgó Szövetség további 220 millió forinttal fogja támogatni a zuglói klubot. Ebből az összegből felújítják az utánpótlás-szakosztály által használt létesítményeket, a centerpályát, valamint két új műfüves kispályát létesítenek.

Szentpáli Gábor, a BVSC ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, a polgármester határozott kiállása nélkül – ahogy fogalmazott „akkor Papcsák Ferenc a tűzbe ment értünk” – a klub már bizonyosan megszűnt volna. Mint ismeretes, a képviselő-testület tavaly egyöntetűen a támogatásáról biztosította a polgármestert, és felhatalmazta, hogy tárgyaljon a MÁV Zrt.-vel a klub átvételéről. Ezért is volt váratlan, hogy a februári testületi ülésen a kormánypárti képviselők egy része mégsem szavazta meg az önkormányzati tulajdonba vételt. Az elutasító határozat után a polgármester konzultációt indított, amelynek során megkérdezte a zuglóiakat, támogatják-e, hogy az önkormányzat ingyenesen átvegye a BVSC-Zugló által használt sportlétesítményt, az uszodakomplexummal együtt. A beérkezett több mint nyolcezer darab kérdőívből kiderült, a zuglóiak elsöprő többséggel támogatják a javaslatot, az elutasító válaszok száma összesen nyolc volt. A sportklub vezetői is aláírásgyűjtésbe kezdtek az önkormányzati átvétel érdekében, 7100 darab támogató aláírást nyújtottak át Papcsák Ferencnek. A megismételt testületi szavazásra március 14-én, rendkívüli ülés keretében került sor, ahol hat kormánypárti képviselő nem szavazott, így a minősített többség két ellenzéki képviselő támogatásának köszönhetően lett meg. A polgármester ekkor vonta meg Ferdinandy István alpolgármester – mint a „nemmel szavazó képviselők vezetője” – jogköreit, aki végig kitartott álláspontja mellett, miszerint Zuglónak nincs szüksége a BVSC-re. Később lábra kaptak olyan valótlan híresztelések, hogy a BVSC helyén a kerület vezetése négycsillagos szállodát tervez.

A történtek Papcsák Ferencet igazolták, aki mindvégig hangoztatta, az önkormányzati tulajdonba vétel után a Szőnyi úti sportterület rendbetétele nem igényel az önkormányzattól adósságátvállalást.