Hirdetés

Idén nagy visszhangot keltő téma volt, hogy a baloldali média szerint a Fidesz hozott egy olyan rendelkezést, amellyel befogta az ellenzéki országgyűlési képviselők száját – ezzel kezdte a műsort M. Dobos Marianne.

A témával kapcsolatban Gulyás Gergely azt mondta, ezután is balhézhatnak, csak valamivel többe kerül. Kocsis Máté megjegyezte, a hozzászólási lehetőségeket nem érinti a módosítás:

„Nem az a baj náluk, hogy azt mondják, nem szólhatnak hozzá a parlamentben, hanem az a baj, hogy el is hiszik. Ez már a mentális állapotnak az a foka, ami nem alábecsülendő. Hazudnak, hazudnak, és utána el is hiszik.”

A műsorban szó volt arról is, év végére eljutottunk oda, hogy egy ország ismerte meg a DK-s Gréczy Zsolt „naturális” oldalát. Gulyás Gergely már a Borkai-ügynél is azt mondta, át lehet lépni ezt a határt, de utána lesznek mások is, akik ilyen témájú dolgokat nyilvánosságra hoznak.

„Kétségkívül nagyon sokat veszítettünk az önkormányzati választásokon, akár a főváros egészét is. Ez nem változtat azon, ha egyszer átlépünk egy határt, onnantól máskor, másoknál is át fogják lépni. (…) Ez abszolút nem közügy, ahogy a Borkai-ügy sem volt az” – mondta a műsorban Gulyás Gergely.

Kocsis Máté hozzáfűzte:

„Látszik, hogy a Borkai-ügy szálai a DK-hoz vezetnek, és ilyen szempontból van igazság a földön, hogy ők kapják ezt elsőként vissza. Egyébként nem az a durva, hogy egy politikus is szokott ing nélkül lenni, hanem az, hogy ő ezt egy nőnek küldözgette.”