Két napja véletlenül szerzett tudomást Mali Zoltán arról, hogy az egyik ormánsági őrsön dolgozó rendőr másodállásban a Provident Zrt. alkalmazottja, aki nappal járőrként szolgál, munkaideje lejárta után pedig pénzbehajtó. Azóta újabb három egyenruhásról derült ki ugyanez.

„Nagyon felháborított az eset, éppen ezért a megyei főkapitányhoz, az országos főkapitányhoz, a rendészeti miniszterhez és a miniszterelnökhöz elküldtem egy-egy levelet 10 kérdéssel. Megkértem őket, hogy válaszoljanak, hogy ezt etikusnak tartják-e vagy sem. Számomra már érthető a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének cinkos összekacsintása ebben az ügyben” – nyilatkozta Mali Zoltán, Drávapiski polgármestere.

Valamennyi érintett rendőr a siklósi kapitányság állományába tartozik. Ugyanez a kapitányság nyomoz az ormánsági uzsoraügyekben is.

„A mai nap folyamán megkaptam Mali úr levelét. Vizsgálatot rendeltem el az üggyel kapcsolatban. A törvényes határidőkön belül meg fogja kapni a szükséges reagálásokat” – közölte Dakos József Baranya megye rendőrfőkapitánya.

A megyei főkapitány tudomása szerint egyébként tavaly nyáron még tizenkilenc baranyai rendőr dolgozott elöljárói engedéllyel másodállásban a Providentnél. Azt a belső vizsgálat derítheti ki, hogy jelenleg hány pénzbehajtó rendőr van Baranyában.

(hírTV)