Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: szerda este tett bejelentést egy putnoki férfi a helyi rendőrőrsön, közlése szerint számára beazonosíthatatlan irányból két dörrenést hallott, illetve két apró lyukat talált a kerítésének a pozdorjából készült kapuján.

A szakértői vélemény alapján kijelenthető, hogy a kapun lévő két sérülést nem okozhatták lőfegyverből kilőtt lövedékek – szögezte le a szóvivő. Azt is elmondta: a rendőrség a helyszínen és a környéken rendkívül részletes és mindenre kiterjedő szemlét folytatott, és több tanút kihallgatott.

Továbbra is vizsgálják, hogy a lövésekre emlékeztető hangok – amelyek riadalmat okoztak – honnan eredhettek.

Az index.hu csütörtökre virradó éjszaka közölte, hogy lövések hatoltak át két, romák lakta ház közös udvarának kapuján szerda este Putnokon; a támadásnak nem volt sérültje. Az ott lakó férfi azt mondta: hangos durranásra lettek figyelmesek, kiszaladtak az udvarra, pár másodperccel később jött a következő durranás, és hallották, ahogy a golyó elsüvített mellettük.

A ház Putnok főterén található, a 26-os számú főúttól ötven méterre, a környék az esti, éjszakai órákban kivilágított katolikus templom miatt jól belátható.

(MTI)