Budai Gyula a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a birtokukba került az a kétnyelvű – magyar és német – szerződéstervezet, amelynek jogosultja az azóta már elhunyt osztrák Hubert Kovarovsky, kötelezettje pedig Benedek Fülöp.

Az irat – mint arra Budai Gyula rámutatott – „minden kétséget kizáróan bizonyítja,” hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. földügyekért felelős vezérigazgató-helyettese 2000. szeptember 18-án zsebszerződést kívánt kötni egy osztrák állampolgárral. A zsebszerződés alapján több mint 16,5 hektárnyi területet akartak kivonni művelés alól, hogy ipari területté nyilváníttathassák.

Budai közölte, hogy három területről van szó, mindhárom Törökszentmiklós külterületén fekvő szántó, legelő és gyepterület. A szerződés előfeltétele az volt, hogy Benedek Fülöp a szerződéskötés után ezeket megvásárolja, majd miután kivonták őket a művelés alól, eladja Hubert Kovarovskynak.

„Ez a szerződés ékes bizonyítéka annak, hogy Benedek Fülöp már 2002-ben kísérletet tett arra, hogy mind a földtörvényt, mind az abban biztosított elővásárlási jogot kijátssza” – mondta Budai Gyula. Hangsúlyozta: a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. földügyekért felelős vezérigazgató-helyettesének távoznia kell a közéletből.

(fidesz.hu)