Az új koncepció részeként megújult a hagyományos posztos rendőri szolgálat, ennek értelmében a városrész hét fontos pontján olyan „kontakthelyet” alakítottak ki, ahol a lakók közvetlenül el tudják érni a rendőröket július 1-jétől.

A tájékoztatás szerint a pontokon táblák és útburkolati felfestés jelzik, hogy a két rendőrjárőr mikor tartózkodik a helyszínen. A közleményben az áll: ez minden egész órában 10 percet jelent. A rendőrök a fennmaradó időben a körzetükben járőröznek, ilyenkor a lakók közvetlen telefonszámon érhetik el őket, amit szintén jeleznek a táblák.

A rendszer bevezetésével Pestszentlőrinc-Pestszentimre éves szinten csaknem 150 millió forint támogatást nyújt a kerületi rendőrségnek, illetve újabb két önkormányzati járőrautót adnak át.

A közlemény kitér arra is, hogy az önkormányzat első körben húsz fővel csökkentette a Városőrség létszámát, az erre fordított pénzt és a járművek egy részét a kerületi rendőrség kapta meg. Hozzátették: a kerületi önkormányzat a források átcsoportosításával tovább erősíti a rendőri jelenlétet az utcákon, és hatékonyabbá válik a járőrözés is.

(MTI)