A nemzeti fejlesztési miniszter a kormány munkahelyteremtésre épülő gazdaságpolitikáját ismertette a nemzetközi vállalatok vezetőinek. Fellegi Tamás megerősítette, hogy a kormány eltökélt a stabil és kiszámítható gazdasági és szabályozási környezet megteremtésében. A jelenlévőktől együttműködést kért a Magyarország iránti befektetői bizalom helyreállításához.

Fellegi Tamás rámutatott: a szocialista kormány által hátrahagyott költségvetésben tátongó 500-700 milliárd forintos hiány és a megörökölt mély strukturális problémák késztették a kormányt arra, hogy a magyar gazdaság szereplőit a korábbinál igazságosabb és arányosabb mértékben vonja be közteherviselésbe. A miniszter megerősítette, hogy a kormány a továbbiakban is a Magyarország számára legelőnyösebb és a lakossági megszorításokat elkerülő megoldásokat részesíti előnyben a középtávú kibontakozás lehetőségének megteremtésekor.

A nemzeti fejlesztési miniszter a politikai és gazdasági stabilitást, a növekedést és a munkahelyteremtést középpontba állító előadásában elismerte, hogy a multinacionális vállalatok meghatározó szerepet játszanak a magyar gazdaságban és kilátásba helyezte a rendszeres párbeszéd lehetőségét. A kormány kiegyensúlyozott partneri viszonyra törekszik a multinacionális vállalatokkal, és nyitott a szabályozási rendszer ésszerűsítését célzó javaslataik beépítésére – jelentette ki Fellegi Tamás.