Egyértelműen látszik, hogy főpolgármester-váltó hangulat van a fővárosban, az emberek nem elégedettek a jelenlegi városvezetéssel, így egészen biztosan újraszámlálásra lesz szükség – ezt mondta korábban Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt, aki alig több mint 300 szavazattal maradt alul a nem hivatalos eredmények szerint a Karácsony Gergellyel vívott küzdelemben.

Hirdetés

Az eredmények kapcsán Lomnici Zoltán szerint a legfontosabb kérdés, hogy sikerül-e a tragikusan gyenge Karácsony-ciklusnak véget vetni, és Gyurcsány embereit elküldeni a Városházáról.

Vitézy Dávid személye az elmúlt években a szakértelemmel és a pártpolitikai csatározásokon felülemelkedés képességével forrt össze, „elmondható, hogy vitális érdeke a fővárosnak ebben a helyzetben – Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelölti visszalépését követően – Vitézy győzelme” – fogalmazott.

Az alkotmányjogász kitért a rekord mennyiségű “érvénytelennek” minősített szavazólapra is, amelyekre való tekintettel szerinte „biztató előjelek mutatkoznak” az újraszámlálásra vonatkozóan.

Korábban írtuk