Amint a hírekből is ismert, életveszélyes fejsérülést szenvedett egy szegedi kamionsofőr, akinek járművébe beleszállt csütörtök este egy vitorlázó repülőgép leszállás közben az 55-ös számú főúton. A repülőgép a leszállás végrehajtása, vagyis a főút fölötti átrepülés során ütközött a kamionnak.

„A szegedi repülőtér leszállópályájának megközelítése során a landoló gépek a légikikötő előtt vezető 55. számú főút fölött haladnak el néhány méterrel. A kifutópálya iránya adott, az 55-ös út nyomvonala is az. A körülmény, mely szerint a légifolyosó és a nagy forgalmú közút keresztezi egymást, balesetveszélyes helyzetet eredményez. Az elmúlt 8 év fellengzős politikai ígérgetéseiből a repülőtérrel kapcsolatosan semmi sem valósult meg. A helyzet rosszabb, és – mint az eset is példázza – veszélyesebb, mint azelőtt” – hívja fel a figyelmet közleményében Gyimesi László és Szabó László.

„Városunk jó hírnevének öregbítéséhez, a helyi turizmus föllendítéséhez is elengedhetetlen a repülőtér biztonságának szavatolása. Amint arra a szegediek is emlékezhetnek a szóban forgó útszakaszon néhány évvel ezelőtt még közlekedési lámpa felügyelte a közúton haladó járművek biztonságát. Ma már nincs kint a lámpa sem. A közlekedők jelzőlámpás irányítása az az alapvető közlekedésszabályozó elem, amely megelőzhetné a hasonló esetek bekövetkeztét. Repülőgép landolása esetén a lámpa pirosra váltana, s így – a pálya biztosításával – elkerülhető lenne az ütközés. A forgalomirányító lámpának természetesen működnie is csak reptéri esemény, rendezvény kapcsán kell, így jelentősebb torlódást más időszakban nem okozna. A jelzőlámpa kihelyezése számos hatóság közreműködését igényli, ezért az indítványban felkértük Dr. Botka László polgármestert, hogy azonnal tegye meg a szükséges lépéseket a biztonság helyreállítása érdekében, s kezdeményezze az illetékes hatóságok eljárását. A képviselői indítványban javasoljuk, hogy Szeged Városa biztosítson első körben 2 millió forintot a szükséges munkálatok azonnali megkezdéséhez” – zárul a fideszes képviselők közleménye.