Mind a Momentum részéről, mind a Gyurcsány-párt részéről semmi sem változott.Bármilyen választások jöhetnek bárhol,…

Gepostet von Fidesz am Montag, 28. September 2020
Hirdetés

Nacsa Lőrinc (KDNP) gratulált a hétvégi, a többi között az erdélyi választásokon nyertes jelölteknek, majd elvtelenséggel vádolta a teljes baloldalt, mert „egy antiszemita, cigányellenes” jelölt mellett kampányolnak Szerencsen.

Kitért a koronavírus-járvány elleni védekezésre, sikeresnek értékelve az első hullám kezelését, amelyből a baloldal kivonta magát és most ősszel ott folytatja, ahol abbahagyta. Szerinte az álhírek terjesztése – a tömeges teszteléséről, Szuperkupa-döntőről vagy a kórházak terheltségéről – vált a baloldal elsődleges politikai tevékenységévé. A baloldalra továbbra sem lehet számítani a vírus elleni védekezésben – hangoztatta.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára is gratulált az erdélyi választáson nyertes magyar polgármestereknek. Majd azt tette szóvá, hogy szerinte a Gyurcsány-párt és a Momentum a határon túli magyarok ellen kampányolt. Arról is beszélt, hogy a Demokratikus Koalíció előbb-utóbb maga alá gyűri a Momentumot.

Beszámolt arról, hogy Magyarország arra használta fel a nyarat, hogy jobban felkészüljön a koronavírus-járvány második hullámára. Rögzítette: a Egészségügyi Világszervezet (WHO) protokollja alapján tesztel Magyarország, vagyis egy igazolt fertőzésre tíz teszt jut. Szerinte a többi között Belgiumban, Svájcban, Franciaországban jóval alacsonyabb a tesztek aránya, mint Magyarországon.

Hozzátette: egymillió lakosra vetítve Magyarországon 75-en haltak meg a fertőzésben, ennél rosszabb az arány például Németországban, Kanadában, Írországban, Olaszországban, az Egyesült Államokban.

Korábban írtuk