Mikor mond le az oktatásért felelős államtitkár? – Tordai Bence azonnali kérdése a parlamentben#Párbeszéd

Posted by Párbeszéd Magyarországért on Monday, November 23, 2020
Hirdetés

Tordai Bence (Párbeszéd) az Európai Bizottság azon jelentéséről szólt, amely az uniós országok oktatását értékeli. Kijelentette: eszerint a magyart drasztikusan romló tanulói teljesítmény, aggasztó tanárhiány vagy növekvő szegregáció jellemzi.

Az eredmények szerinte 10 éve folyamatosan romlanak. Négyből egy magyar fiatal funkcionális analfabétaként jön ki az iskolából, a szegregáció pedig szerinte egyre súlyosabban érvényesül az egyházi iskoláknál. Mindez az oktatáspolitika hibája – mondta, és azt kérdezte: ez volt-e a cél, vagy ha nem, lemond-e az, aki felelős az eredményekért.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára kijelentette: csökkent az alulteljesítő diákok aránya számos tantárgy, például a természettudományok vagy a matematika terén – folytatta -, miközben nőtt a jobban teljesítők aránya. Azon diákok száma is csökkent, akiknek a teljesítményét lehúzza a családi hatás.

A magyar adatok javulnak, csökken a lemorzsolódók aránya – szögezte le. Magyarország a GDP nagyobb arányát fordítja az oktatásra, mint ami az uniós átlag. Szólt a pedagógus béremelésről is.

Korábban írtuk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés