Amit a kormány művel, az nem más, mint orbáni halálkormányzás!

Varga Zoltán DK szerint amit a kormány művel, az nem más, mint orbáni halálkormányzás!Hány ember halála kell még ahhoz, hogy belássák, hogy alkalmatlanok a kormányzásra? Kövesd élőben a parlamenti felszólalást!🇭🇺🇪🇺

Posted by Demokratikus Koalíció on Tuesday, March 16, 2021
Hirdetés

Varga Zoltán (DK) úgy értékelte, a kormány megbukott. Szerinte a miniszterelnök nemhogy egy országot, de egy segédmotor-kerékpárt sem tud elvezetni. Szóvá tette, hogy nincs önálló egészségügyi minisztérium. Hozzátette: megbukott a kormány válságkezelése is.

Beszélt a kórházak tavalyi kiürítéséről, az új egészségügyi szolgálati jogviszony járvány csúcsán történő bevezetéséről, „az oltási káoszról”, a vakcinabeszerzésekről. Szerinte amit a kormány művel, az nem más, mint „orbáni halálkormányzás”.

Rétvári Bence államtitkár a képviselő szemére vetette, hogy a DK hónapok óta mást sem tesz, mint megpróbálja elbizonytalanítani az embereket az oltásokkal kapcsolatban. Szerinte ezzel a DK pont saját támogatóit, azokat az embereket veszélyezteti, akik a legjobban rajonganak a pártért.

Elmondta, a kormány azért hoz keletről is vakcinákat, hogy húsvétig a regisztrált időseket beolthassák. A DK nem húsvétig, hanem karácsonyig várna, mert akkora érkezhet meg a nyugati vakcinák egyes szállítmánya – magyarázta. Szerinte Magyarország május végéig 3,5 millió emberrel többet tud beoltani azért, mert keletről is rendelt vakcinát.

Korábban írtuk

Közölte, a DK „brüsszelitább a brüsszelitáknál”, hiszen már a brüsszeli vezetők is kritizálják a vakcinabeszerzést, de a DK még mindig védi azt.

A választ az ellenzéki képviselő nem fogadta el.