Fotó: parlament.hu (képernyőfotó)
Hirdetés

Jámbor András (Párbeszéd) felszólalásában kilakoltatásokról is beszélve a szociális válságra hívta fel a figyelmet, amely nagy terhet ró az intézményrendszerre. Hangsúlyozta: az energiaválságban a szociális intézmények egyre nehezebben tudják majd kifizetni a rezsit.

Egy olyan helyzetben, amikor egyre többen kerülnek nehéz helyzetbe a világgazdasági válság miatt, mit tesz a kormány azért, hogy a szociális intézmények ne menjenek csődbe, hogy megsegítse a fogyatékkal élő emberekkel, a hajléktalanokkal és az idősek gondozásával foglalkozókat? – kérdezte.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára válaszában rámutatott: a jövő évi költségvetésben a szociális, gyermekvédelmi és gyermekjóléti szolgáltatások kiadásait 1139 milliárd forintról 1326 milliárd forintra növelte a kormány.

Hozzátette: azért emelték a minimálbért sokkal nagyobb mértékben, mint a baloldali kormányok, mert a legjobb szociálpolitikának a munkahelyteremtést tartja a kormány. Emellett 15 százalékra csökkentették a személyi jövedelemadót is – emlékeztetett.

Korábban írtuk