Napirend előtti felszólalásomban értékelem az Orbán-kormány idei évi teljesítményét #Párbeszéd

Napirend előtti felszólalásomban a bosszú költségvetését, és az Orbán-kormány idei évi teljesítményét értékelem. #Párbeszéd

Gepostet von Szabó Tímea am Montag, 29. Juni 2020
Hirdetés

Szabó Tímea (Párbeszéd) emlékeztetett arra, hogy a héten fogadja el az Országgyűlés a 2021-es költségvetést, amelyből egyértelmű: Orbán Viktor miniszterelnök továbbra is saját gyarmataként tekint Magyarországra. A büdzsé az embertelenség, a bosszú és a korrupció költségvetése, amelyben nem számít senki és semmi, csak Orbán Viktor családja és barátai – tette hozzá.

Szerinte az oktatás, az egészségügy, a szociális ágazat jövőre reálértéken egy fillérrel nem kap több pénzt. Plusz 20 milliárd forintot kap azonban a közmédia, így az MTVA nem 77, hanem 97 milliárd forintból gazdálkodhat – tette hozzá. Beszélt arról is, hogy a tavalyi önkormányzati választások eredménye miatti bosszúnak tartja Budapest és az önkormányzatok kivéreztetését. Kitért arra, hogy 2022-ben teljes ellenzéki együttműködéssel leváltják a kormányt.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára szerint a képviselő sánta kutya-díjat érdemelne, mert sokszor hivatkozott az álmentős kamuvideójára, ami miatt nem kért elnézést.

Korábban írtuk

Hozzátette: Szabó Tímea azért nem mondott költségvetési számokat, mert egyetlen sem igazolta volna. Elmondta, az oktatás költségvetése jövőre 78 milliárd forinttal nő, az egészségügyi költségvetésben 156 milliárd forintos többlet van, a szociális ellátásokra közel 41 milliárd forinttal költenek többet, míg az önkormányzatoknak 16 százalékkal több forrást biztosítanak.