Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Kerékpárosok közlekednek Vásárosnaményban Az Év Kerékpárútja díjátadója napján a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei városban 2024. június 12-én

Révész Máriusz Az év kerékpárútja pályázat díjátadóján kiemelte, a térségben van az ország egyik legnagyobb, összefüggő és szolgáltatásokkal kiépített kerékpárút-hálózata. Fontosnak nevezte, hogy nagy összefogással sikerült a Beregi-körnek ezt az elismerést elnyernie.

Az államtitkár úgy fogalmazott, ha a térségben továbbra is össze tudnak fogni a szereplők, akkor rövid időn belül meg lehet sokszorozni az oda látogató turisták számát. Az év kerékpárútja cím kapcsán pedig közölte, az elismerést internetes szavazás alapján ítélik oda immár öt éve.

Korábban írtuk

Hozzátette, a református egyházzal együttműködve megállópontokat hoztak létre a kerékpárút mentén régi, használaton kívüli épületek felújításával. Azt mondta, fontos, hogy minél szélesebb körben megismerjék az emberek ezt a lehetőséget.

Révész Máriusz fontosnak nevezte, hogy az emberek mozogjanak. Szerinte ezt csak élménnyel lehet elérni, ezért olyan kínálatot kell teremteni, ahová szívesen elmennek.

Seszták Oszkár (Fidesz-KDNP), a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei közgyűlés elnöke elmondta, az elkövetkezendő időszakban öt és fél milliárd forintot fordít a vármegye az aktív turizmus fejlesztésére az államtitkársággal együttműködve.

A Beregi-kör elnevezésű kerékpárút 50 kilométer hosszú. Az év kerékpárútja cím elnyerése alkalmából emléktáblát avattak a beregi város egyik parkjában.

Hirdetés