A szocik szerint „Az Orbán-kormány drágábban adja a lakossági gázt, a villanyt és a távhőt, mint amennyibe az kerül”.

Hirdetés

„Már a koronavírus-járvány okozta válság előtt is nehéz helyzetben voltak a családok, mivel a magyar háztartások több mint 11 százaléka nem tudta időben befizetni a számláit. Ezzel a számmal pedig az Európai Unióban a sereghajtók közé kerültünk, és a visegrádi országok között is hazánk van a legrosszabb helyzetben” – sivalkodnak a szocik.

Napjainkban pedig több százezer ember veszítette el munkáját és mellettük több százezer ember jövedelme csökkent, ami miatt megnövekedtek a terheik – aggodalmaskodnak a szociális érzékenységükről csak ellenzékben híres szocik, akik szerint „számszerűen kimutatható, hogy hogyan nyerészkedik a Fidesz a fogyasztókon”.

Az MSZP ezért továbbra is követeli a gáz, a villany és a távhő árának azonnali csökkentését, hiszen erre megvan a fedezet – okoskodnak.

Korábban írtuk

„Olyan javaslatot nyújtunk be, amely közel 30%-kal csökkentené a gáz árát és egy új, sávos árazást vezetne be annak érdekében, hogy a kisfogyasztók nagyobb kedvezményt kapjanak, továbbá a létfenntartáshoz szükséges mértékig jelképes áron, alanyi jogon biztosítaná az alapvető közszolgáltatásokhoz való hozzáférést” – fejtegetik ötletüket.