A filmfesztiválon tartották a film nemzetközi premierjét október 25-én a Calderón Színházban. A légy című, éppen harminc évvel ezelőtt bemutatott filmjével Oscar-díjas Rófusz Ferenc legújabb, 9 perces műve a bemutató alkalmával rögtön el is nyerte a spanyolországi filmművészeti találkozó legjobb rövidfilmjét illető fődíjat megosztva az olasz Enrico Maria Artale Il respiro dell’arco című alkotásával.

A Ticket az élet örök kérdésére keres választ egy férfi születéstől halálig tartó történetén keresztül. Az emberi létet költőien összefoglaló, kézi technikával készült mozgóképben az élet fordulópontjai kelnek életre.

A Ticket a Cameofilm gyártásában készült, a rendezés mellett a forgatókönyvet is Rófusz jegyzi; a film operatőre Erdős István és Pugner Edit, producere Csáky Attila, zeneszerzője pedig DJ Bootsie volt.

Az október 22-29. között idén 56. alkalommal megrendezett SEMINCI (Semana Internacional de Cine de Valladolid) Spanyolország legfontosabb filmművészeti találkozója a San Sebastián-i és a sevillai mellett.

(MTI)