Rogán Antal szerint nyilvánvaló, hogy Juhász Péter, az Együtt alelnöke „Portik Tamás elítélt bűnöző samesza”, rendszeres kapcsolatot tartanak és összejátszanak azért, hogy lejárassák.

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter erről csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján beszélt, ahol azt is bejelentette, hogy emiatt nem vesz részt a Juhász Péter ellen indított személyiségi jogi pere délutáni tárgyalásán, de keresetét fenntartja.

Rogán Antal felidézte: másfél éve húzódik az a személyiségi jogi per, amelyet Juhász Péter ellen indított, az Együtt alelnökének „2-2,5 éve kitartóan folytatott rágalmazási hadjárata” miatt. Közölte: megfontolta, hogy a per csütörtöki tárgyalási napján részt vegyen-e, de úgy döntött, nem megy el, mert az elmúlt hónapokban számára nyilvánvalóvá vált, hogy „Juhász Péter nem más, mint Portik Tamás elítélt bűnöző samesza”. Hozzátette: sajtóhírek szerint Portik Tamás és Juhász Péter rendszeres kapcsolatot tartanak egymással azzal a céllal, hogy összejátszanak a lejáratása érdekében.

A miniszter jelezte: ügyvédei tájékoztatása szerint felperesként nem is köteles megjelenni a tárgyaláson. Ugyanakkor hangsúlyozta: keresetét minden körülmények között fenntartja, a bíróság előtt, közjegyző által hitelesített módon tanúvallomást is tett, amelyben leszögezte, Portik Tamással soha nem találkozott, vele sem üzleti, sem magántermészetű kapcsolata nem volt, soha nem is kapott, így természetesen nem is fogadott el tőle semmit.

MTI