A Belváros egy ügyészségi határozatra hivatkozva kérte a közterület-felügyeletet, hogy szabjon ki büntetést az Egészségügyi Minisztérium parkolójában helyet foglaló autókra. Rogán Antal a határozatra hivatkozva kijelentette, hogy a terület a Belvároshoz tartozik, ezt azonban Horváth Ágnes cáfolta. Rogán leszögezte: minden nap beszedik a büntetést.

Minden autóst megbüntetett a közterület-felügyelet az Egészségügyi Minisztérium parkolójában – adta hírül a hírTV. Az V. kerületi önkormányzat egy ügyészségi határozatra hivatkozva kérte a büntetést.

E határozat elismeri: a tárca parkolója a Belvároshoz tartozik, ezért jogosan szedhet a kerület parkolási társulása parkolódíjat a területen, aki pedig nem fizet, büntethető. Rogán Antal, a Belváros fideszes polgármestere a hatósági döntés után azt is szeretné elérni, hogy az eddigi minisztériumi parkolóhoz új bejáratot nyissanak, és azt bárki fizetés ellenében használhassa. Rogán sajtótájékoztatóján megjelent Horváth Ágnes egészségügyi miniszter is, aki megismételte: szerintük a parkoló a magyar állam tulajdonában van, és a minisztérium kezelésében áll.

A belvárosi önkormányzat mától kezdve elveszítette a türelmét – fogalmazott Rogán. Mint mondta, a mai napon megkérte a parkolási társulást – mivel ez a tulajdonukban álló közterület, amit az ügyészség is ebben a formában elismer -, hogy ha a minisztérium beszedi az emberektől a vizitdíjat, akkor a mai naptól kezdve ebben a parkolóban ők is beszedik a minisztériumtól a parkolási díjat.

– Minden nap, kivétel nélkül, nem csak a mai napon, hanem a holnapi napon és azt követően is – fogalmazott Rogán.

Ismert, szombatig adott határidőt az V. kerületi önkormányzat arra, hogy az Egészségügyi Minisztérium lemondjon parkolójáról. Rogán Antal szombaton azt mondta, ha hétfőig nem történik változás, akkor minden akadályt elbontanak, amely megakadályozza a bejutást. Lipótváros vezetője csaknem egy éve küzd azért, hogy a helyi közintézmények ne zárják le azokat a területeket, amelyeket parkolónak használnak, illetve fizessék ki azok használati díját. Több mint 20 közintézménnyel megszületett már a megállapodás, az Egészségügyi Minisztériummal azonban nem sikerült megegyezniük. A tárca ugyanis azt állítja, övé a terület, és ezt akár a bíróságon is hajlandó bizonyítani.

(HírTV/index.hu)